NadabánHair hajkereskedés

2016. december 15. 16:40 - NadabánHair póthaj tanácsok

Remy vagy nem remy póthaj, ez itt a kérdés!

Ázsiából is egyre nehezebb minőségi póthajat beszerezni.....

2564_2979668_380_bef13ec90bd69975f715f944141b9052.jpg

Ázsia több részéről rendeltem már hajakat. Kínából több helyről. Indiából szintén. Indonéz, thaiföldi, vietnámi, orosz (világos) és brazil hajat is sikerült tapiznom, megvizsgálnom. A külföldi, világjáró nagy hajkereskedők szeretnek dicsekedni nehezen megtalált minőségi hajaikkal, így mindig kérem, hozzanak nekem a kedvenc hajukból. Mutassák meg, mi nekik az igazi minőség, ha már szép és igen ritka hajakért jön hozzám, szeretem látni, mi az amit ő keres.

A póthajak és hajhosszabbítás napjainkban egyre több helyen elérhetőek. Folyamatosan nő az igény, mint a hajvásárlás és hajhosszabbítás terén. Bővülnek a felrakási technikák és velük együtt a póthaj választék is. Egyre többféle hajat lehet már kapni előre feldolgozva, készen, különböző technikákhoz. Sajnos ez a megemelkedett igény nem párosul minőségi javulással, sőt! A minőségi szűz hajak fogynak és a technika fejlődésével, gépesítve, vegykezeléssel képesek a gyenge minőségű hajból is, egy selymes, puha hajat ”varázsolni”, merev, vastag szálú hajból, vékony szálú hajat csinálni, egyenes hajból ceruza göndör hajat készíteni. Már a fordult szálas hajat is úgy dolgozzák fel, hogy több mosást is képesek kibírni, minimális gubancolódás nélkül.

Persze, ahogy kopik a szilikon réteg a hajról, úgy lesz egyre kezelhetetlenebb, szárazabb, töredezettebb a póthaj. Ha kell, felhasználják az egész periódusos rendszert, de a hajnak mennie kell és el kell használódnia. 3-6 hónap már kimagasló az ilyen hajaknál. Ezeket hívják remy hajaknak, azaz már feldolgozott hajaknak. Persze ezen belül is vannak minőségi kategóriák, ki lehet fogni jobbakat…. 

Szinte mindenütt azt lehet olvasni, hogy a remy haj elnevezés a haj egy szálirányára utal, azaz a hajszálak úgy vannak egy copfba fogva, ahogy a fejen. A hajhagymáktól kezdődően a haj végéig-aljáig, egy irányban van minden hajszál. Ha ez nem így van és akár egy hajszál is meg van fordulva, az nedvesség, mosás hatására felfele tekeredik, ”ugrik”, a gumírozás vagy illesztés irányába. Ezt hívják fordult szálnak, és már egy kevés mennyiség is, ha az el van keverve a hajban, képes egy csomóba rántani az egész hajat.

Ha nézegeted a világ legnagyobb videó megosztóját, ott több olyan videót találsz, ahol a kereskedő egy vödörben, samponos vízben mossa a hajat, jó erőteljesen dörzsölgeti, kiöblíti és utána gond nélkül, akadás mentesen belefésül a hajba.

Íme: a videóban egy 1 méteres gépi tresszelésű ázsiai hajat láttok.

Na itt már sokan meg is vannak győzve, hogy az a haj remy, nem kócolódott össze és hú de prémium minőség ettől. Részben igazuk van, mert ez már valóban valami, a rengeteg rossz minőségű hajakhoz képest amikbe már az első dörzsölés után beletörne a fésű foga. Más részről ez meg olyan, mint amikor a nagy kedvenc David Copperfield ”eltüntet” egy elefántot a közönség szemei elől.

Azért, mert a vödrös téma működik, még lehet egy vegykezelt haj, amit már lekezeltek és ezért nem kócolódik, vagy csak simán nem fordult szálas, de nem lehet szőkíteni stb.. Fontos még megjegyezni, hogy amikor teszteljük egy haj szálirányát, akkor a mosási procedúra után félre kell tenni minimum 30 percre. Kevés fordult szál esetén lassabban tekeredik felfele a haj és nem észlelhető rögtön a mosás közben semmi csak utána.

A LÉNYEG, hogy legtöbb esetben a remy elnevezés már egy feldolgozott hajra vonatkozik, ami jó esetben szálirányos. Rossz esetben egy vastag szálú hajból levékonyított, ”szilikon” réteggel bevont  ”remy” hajat kaphatsz.

Ezen a videón hajakat ellenőriznek, és veszik ki a fordult szálas részeket....

Összesítve egy haj igazi minősége mindig mosás után derül ki. Én nem véletlenül mosom minimum kétszer a megvásárolt hajaimat, még ha előttem is vágják le, akkor is. Mosás és száradás után egy minőségi, hidratált hajnál a vevőnek struktúrára és tapintásra nem szabad nagymértékű minőségi különbséget érzékelnie az eredeti állapothoz képest!

Én a garancia levelemben kimondottan ajánlom a póthaj megmosását és engedélyezem egy maximum 2 gramm tincsen való próbaszőkítését az eredeti gumírozásom meghagyásával. A próba mosás és próba szőkítés megvédi a vásárlót, hogy probléma esetén a kereskedő és hajhosszabbító egymásra mutogasson. Fontos, hogy ez nálam van és működik így, máshol vett hajnál érdemes erre rákérdezni, hogy mosással elveszik-e a garancia, ha még nem volt feltéve a haj, és eredeti gumizásával ellenőriznénk ezt.

A vásárlók már félnek rendelni drágább, minőségi hajakból, a sok rossz tapasztalatot hallva, látva, és sajnos átélve.

Az eredeti, festetlen, minőségi hajaknak minden szempontból meg kell felelniük egy saját hajtól elvárt minőségi kritériumoknak. Könnyen kezelhetőek, fésülhetőek, vasalhatóak, szőkíthetőek, festhetőek, száríthatóak. Természetesen ugyan ez igaz az ázsiai hajainkra is! Rengeteg probléma adódik a fordult szálas vagy gyenge minőségű, vegykezelt hajak felhelyezését követően. Egy ilyen haj és persze minden vásárolt póthaj megmosása, felhelyezés előtt, rengeteg kellemetlenségtől kímélheti meg a vásárlót, ha nem biztos a póthaj minőségében . Persze ha ezt a garancia lehetővé teszi. Ha nem, akkor is megspórolhat valaki egy hőillesztéses technika több órás felhelyezését majd frissen fájó leszedését egy rossz haj miatt.

Akkor jártok a legjobban, ha sikerül natúr, szűz hajat vennetek, amihez még nem nyúlt senki. Itthon szűz, feldolgozatlan hajak beszerzésére rajtunk kívül nagyon kevesen fektetnek energiát. Nehéz őket megtalálni és az áruk is magasabb, mint egy bárhonnan rendelhető "remy" póthaj ára.

Legközelebb a hajhosszabbítás veszélyeiről írok.

Ha hasznosnak találtad az írásom, kérlek oszd meg ismerőseiddel :)

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pothajtanacsok.blog.hu/api/trackback/id/tr28259214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NadabánHair hajkereskedés