NadabánHair hajkereskedés

2018. március 27. 11:31 - NadabánHair póthaj tanácsok

A hajhosszabbítás nem játék!

A póthaj őrület fokozódik, a minőségi munkák sajnos nem.

Régóta figyelem, hogy a lányok többsége a divat után megy, randomra, pénztárcára választanak hajat, felrakási technikát. Sok kivétel is van, de ők inkább már tapasztaltabbak, vagy volt már "mindenük" hosszabbítás és póthaj terén. Sok oldalon látom, hogy egy adott hely az általa használt technikát preferálja és a hozzá elérhető hajait magasztalja. Ez a kettő legtöbbször a hőillesztés és az európai haj.

 

Interneten nem tudjátok magatokat úgy kiokosítani, mint egy személyes találkán, ahol megvizsgálják alaposan a hajatokat, és egy komoly hosszabbító, ránézésre megmondja milyen technikát és maximális póthaj tömeget javasol. Ha most félretesszük az ázsiai és európai hajár összegeket, valamint kinek mi passzolna legjobban a hajához, kijelenthető, hogy a hajvásárlások és hosszabbítások 90%-ban keleti, azaz ázsiai hajakból tevődnek össze. Ez a szám tökéletesen mutatja, hogy az ázsiai haj, ha az minőségi, megfelel minden saját hajtól elvárt kritériumoknak, még akkor is, ha a legtöbb helyen európainak árulják. Én a magyar, azaz valódi európai hajakat szeretem jobban de ez egy külön történet.

Érdemes több hosszabbítót, hajkereskedést, szalont is felkeresni személyesen, ahol elmondják a tapasztalataikat a póthajakról, technikákról és kézzel fogható az adott választék a sajátodéhoz viszonyítva, ez konkrétan zéró, azaz 0 forintba kerül. 

Egymás után jönnek hozzám olyan lányok, akiknek ránézésre 1év pihentetés kéne, hogy rendbe tegyék a hajukat, hétköznapi, vállalható viselésre. Képzeld el, hogy nem bírod elviselni, hogy csak vállig ér a hajad, ezért meghosszabbítod "occsón", mert ezt már tök olcsón megcsinálják elég sok helyen, azért mert ez volt az álmod, vagy mert "mindenkinek" hosszabbítva van... Majd képzeld el magad 3 vagy 6 hónap után fele annyi hajjal, mint az eredeti volt. Hidd el, bőgni fogsz, ahogy már rengetegen megtették.

Csodás látvány valóban, amikor valakinek 30-40, vagy akár 60-80 centivel hosszabbodik a haja pár óra alatt. Elégedett akkor lehetsz, ha az első pár hajmosásnál nem áll össze egy csomóba a hajad, nem tapasztalsz rasztásodást, nem látszanak ki az illesztések, nem különül el látványra a póthaj saját hajadtól. Akkor sikeres a hosszabbítás, ha az első leszedés 2-3 hónap elteltével hajveszteség és foltos hajritkulás nélkül történik meg. Az ilyen siker mutatja, hogy valóban szakember kezébe kerültünk. Az ilyen szakembert nagyon meg kell becsülni. Hajatok még gyorsabban is nőhet, és egy idő után már elhagyható a hosszabbítás, vagy a dúsítás. Sajnos az ilyen, minőségi hosszabbítások száma is katasztrofálisan alacsony.

Látni kell, ez több mint divat és NEM JÁTÉK, még ha sokan ebbe bele se gondolnak. Nem érzik, nem tudják milyen veszélyei vannak egy rossz, gyenge minőségű póthajnak vagy hosszabbításnak. Nem a szalonok malmára akarom hajtani a vizet, mert ők is csinálnak vállalhatatlan munkákat ázsiai hajakból európainak eladva százezrekért. Dús és szép hosszabbításaikról teszik ki a képeiket, a gyengébbekről, vagy lespórolt árú, elrontottakról nem, ahogy egy otthonról dolgozó hajhosszabbító sem. A hatalmas és rosszul sodort tincsekről illesztési képeket már csak a reklamáló és tanácsot kérő posztoknál lehet látni póthajas csoportokban... Igen kevesen posztolnak illesztési képeikről, szerintem ezek tudatában érdemes elsődlegesen őket keresni.

Az egyik legnagyobb probléma és számomra érthetetlen, elfoghatatlan, hogy több lánynak is visszatesznek hajat, amikor már az előző hosszabbításból, vagy hosszabbításokból látható káros jelei vannak a felrakásnak. Egy komoly szakembernél ez nem fordulhatna elő, saját nevét kockáztatná hosszú távon. Megoldás lehet ilyen esetben például egy rövidebb haj, vagy csak dúsítás, akár más technika (ha lehetséges), vagy a póthaj elhagyásának javaslata ideiglenesen.

Fontos, hogy nem arról a hosszabbítóról beszélek, aki feltett egy hajat, majd amikor az leszedésre került és a vendég eredeti hajának ténylegesen már a fele hiányzott, az rábeszéli még több hajra, vastagabb tincsekben. Mert ugye már nem fog felférni annyi, mint előzőleg, viszont a volument meg el kell érni a before-after képekhez. Sajnos sok ilyen eset is van. Biztos van olyan vendég is, aki sokkal több saját hajára emlékszik 3 hónap távlatában, mivel megszokta a hosszabb-dúsabb hajat, persze ez is előfordul. Ha már foltokban hiányzik a hajunk, sajnos nem sok lehetőségünk maradt...

Britney Spears-nek sem sikerült sajnos jó hajhosszabbítót találni...

Sokan kérdezitek, hogy melyik a legjobb megoldás hosszabbításra?...

Én első felrakásra mindenkinek olyan technikát ajánlok, amit könnyű leszedni, ha bármi probléma adódna. A hőillesztés, ami a legelterjedtebb, nem ebbe a kategóriába tartozik. Ha nem szakember kezébe kerültök, egy rosszul sikerült gyantás, keratinos rossz felrakást, van, hogy frissen lerobbantani se lehet saját hajveszteség nélkül.

Ha mindenáron ragaszkodsz hajhosszabbításhoz, elsőre érdemes próba tincseket felhelyezni. Sokan sajnos ezt sem szokták javasolni…

Milyen negatív dolgok derülhetnek ki ilyenkor? (pár példa..)

  • allergiás reakció, viszketés, kipirosodás 
  • kellemetlen, feszítő érzés a tincsnél, ha nagyon tőre rakják 
  • hanyagul,rosszul tincsezett-felsodort hajnál a tincsekből hullik a póthaj
  • kevés saját elszeparált hajra, ha kelleténél nagyobb póttincset tesznek, sajnos láthatjuk kifordulni hajhagymástól a saját hajtövünket

A hőillesztést végzik a legtöbben, mert talán az a legtermészetesebb hatású és könnyű elsajátítani barbár szinten is. Láthatóan egyszerűségében rejlik a legnagyobb veszélye. Ha mindenképp ezt a technikát választottátok, olyannal csináltassátok, aki sok valós referenciával rendelkezik. Vannak illesztési képei, ahol látszik a precíz elszeparálás és sorkövetés, esetleg nehezebb hozzá bekerülni időpontra, és lehetőleg kis tincsekben dolgozik. Érdemes behúzni a képeit google képkeresőbe, sajnos sokan más munkáit használják referencia képeknek.

A varrást is gyönyörűen meg lehet csinálni, nem egyről nem mondtam meg, hogy póthaj, persze mindig kiderült, hogy szaki csinálta….

Hozzám sok vékony szálú, "baba" hajú lány jön magyar hajért, nekik mindig kis tincseket javasolok még a magyar hajból is. Az ilyen hajú lányok nyugodtan menjenek vissza megnézetni pár nap után a tincseket. Ha még mindig húz, vagy kipirosodik a fejbőr az illesztés körül az nem mindig természetes, még ha sokan ezt is mondják (ilyenkor ki lehet kérni más véleményét is)… Főleg a nyaknál az alsó sorokat és a fül környéki részt terhelik meg sokan, és azok tépődnek ki a leghamarabb ha kevés hajat szeparálnak le a póttincseknek.

homelink_com_1.png

Az olcsó hajat és hosszabbítást keresők a legveszélyeztetettebb réteg, sok a kiszolgálójuk és sokszor megelégednek egy keresőbe beírt hajhosszabbító akárki képeivel és egy-két munkájával a facebook-on. Majd az olcsó árat látva megvonják a vállukat, hogy kezdésnek jó lesz. Soknak ott van a nevében a hajhosszabbító jelző. A legtöbb ilyen tőlem kérdezi hány db kristály van a keratinban és az hány tincsre elég és hányat tegyen stb… Okleveles is!!! (Az okleveles hajhosszabbítás és csak a fodrász csináljon hosszabbítást egy külön blogot érdemel majd..)

Vigyázzunk a már egyre népszerűbb ”hajkereskedelem” és társai jelzőkkel is! Itt is érdemes figyelni a hajakról feltett képeket, sokan más kereskedők képeivel hirdetnek, ezeket is érdemes figyelni. Még a helyesírást is a figyelendők közé sorolnám, bár akiknek nem szúrja a szemét a számomra hidegrázós egy bés "hajhosszabító", azoknak a "mien-mijen" és társai sem okoznak majd esszenciális elhatárolódást. :D

Természetesen nem szabad megfeledkezni az emberek személyiségéről sem. Mindenkinek van kritikusa, konkurenciája, hol jogos, hol nem, még a jóknak is, mert ők dolgoznak folyamatosan. Azon vevőkről sem, akik a megfelelő tájékoztatások után sem képesek és hajlandók kezelni-ápolni póthajukat. A hajhosszabbítást és póthajat egy kifizetett szolgáltatásnak vesznek, amit majd az elhanyagolást követően akarnak később rendberakatni. 

Szép napot és sok szép hajat, hosszabbítást kívánok nektek, abból is van sok, nem csak ezekből a borzalmakból! Nemsokára új témával jelentkezem :)

Nadabán Csaba

www.nadabanhair.com

Sziasztok!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pothajtanacsok.blog.hu/api/trackback/id/tr38259518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NadabánHair hajkereskedés