NadabánHair hajkereskedés

2018. március 27. 11:31 - NadabánHair póthaj tanácsok

A hajhosszabbítás nem játék!

A póthaj őrület fokozódik, a minőségi munkák sajnos nem.

Régóta figyelem, hogy a lányok többsége a divat után megy, randomra, pénztárcára választanak hajat, felrakási technikát. Sok kivétel is van, de ők inkább már tapasztaltabbak, vagy volt már "mindenük" hosszabbítás és póthaj terén. Sok oldalon látom, hogy egy adott hely az általa használt technikát preferálja és a hozzá elérhető hajait magasztalja. Ez a kettő legtöbbször a hőillesztés és az európai haj.

 

Interneten nem tudjátok magatokat úgy kiokosítani, mint egy személyes találkán, ahol megvizsgálják alaposan a hajatokat, és egy komoly hosszabbító, ránézésre megmondja milyen technikát és maximális póthaj tömeget javasol. Ha most félretesszük az ázsiai és európai hajár összegeket, valamint kinek mi passzolna legjobban a hajához, kijelenthető, hogy a hajvásárlások és hosszabbítások 90%-ban keleti, azaz ázsiai hajakból tevődnek össze. Ez a szám tökéletesen mutatja, hogy az ázsiai haj, ha az minőségi, megfelel minden saját hajtól elvárt kritériumoknak, még akkor is, ha a legtöbb helyen európainak árulják. Én a magyar, azaz valódi európai hajakat szeretem jobban de ez egy külön történet.

Érdemes több hosszabbítót, hajkereskedést, szalont is felkeresni személyesen, ahol elmondják a tapasztalataikat a póthajakról, technikákról és kézzel fogható az adott választék a sajátodéhoz viszonyítva, ez konkrétan zéró, azaz 0 forintba kerül. 

Egymás után jönnek hozzám olyan lányok, akiknek ránézésre 1év pihentetés kéne, hogy rendbe tegyék a hajukat, hétköznapi, vállalható viselésre. Képzeld el, hogy nem bírod elviselni, hogy csak vállig ér a hajad, ezért meghosszabbítod "occsón", mert ezt már tök olcsón megcsinálják elég sok helyen, azért mert ez volt az álmod, vagy mert "mindenkinek" hosszabbítva van... Majd képzeld el magad 3 vagy 6 hónap után fele annyi hajjal, mint az eredeti volt. Hidd el, bőgni fogsz, ahogy már rengetegen megtették.

Csodás látvány valóban, amikor valakinek 30-40, vagy akár 60-80 centivel hosszabbodik a haja pár óra alatt. Elégedett akkor lehetsz, ha az első pár hajmosásnál nem áll össze egy csomóba a hajad, nem tapasztalsz rasztásodást, nem látszanak ki az illesztések, nem különül el látványra a póthaj saját hajadtól. Akkor sikeres a hosszabbítás, ha az első leszedés 2-3 hónap elteltével hajveszteség és foltos hajritkulás nélkül történik meg. Az ilyen siker mutatja, hogy valóban szakember kezébe kerültünk. Az ilyen szakembert nagyon meg kell becsülni. Hajatok még gyorsabban is nőhet, és egy idő után már elhagyható a hosszabbítás, vagy a dúsítás. Sajnos az ilyen, minőségi hosszabbítások száma is katasztrofálisan alacsony.

Látni kell, ez több mint divat és NEM JÁTÉK, még ha sokan ebbe bele se gondolnak. Nem érzik, nem tudják milyen veszélyei vannak egy rossz, gyenge minőségű póthajnak vagy hosszabbításnak. Nem a szalonok malmára akarom hajtani a vizet, mert ők is csinálnak vállalhatatlan munkákat ázsiai hajakból európainak eladva százezrekért. Dús és szép hosszabbításaikról teszik ki a képeiket, a gyengébbekről, vagy lespórolt árú, elrontottakról nem, ahogy egy otthonról dolgozó hajhosszabbító sem. A hatalmas és rosszul sodort tincsekről illesztési képeket már csak a reklamáló és tanácsot kérő posztoknál lehet látni póthajas csoportokban... Igen kevesen posztolnak illesztési képeikről, szerintem ezek tudatában érdemes elsődlegesen őket keresni.

Az egyik legnagyobb probléma és számomra érthetetlen, elfoghatatlan, hogy több lánynak is visszatesznek hajat, amikor már az előző hosszabbításból, vagy hosszabbításokból látható káros jelei vannak a felrakásnak. Egy komoly szakembernél ez nem fordulhatna elő, saját nevét kockáztatná hosszú távon. Megoldás lehet ilyen esetben például egy rövidebb haj, vagy csak dúsítás, akár más technika (ha lehetséges), vagy a póthaj elhagyásának javaslata ideiglenesen.

Fontos, hogy nem arról a hosszabbítóról beszélek, aki feltett egy hajat, majd amikor az leszedésre került és a vendég eredeti hajának ténylegesen már a fele hiányzott, az rábeszéli még több hajra, vastagabb tincsekben. Mert ugye már nem fog felférni annyi, mint előzőleg, viszont a volument meg el kell érni a before-after képekhez. Sajnos sok ilyen eset is van. Biztos van olyan vendég is, aki sokkal több saját hajára emlékszik 3 hónap távlatában, mivel megszokta a hosszabb-dúsabb hajat, persze ez is előfordul. Ha már foltokban hiányzik a hajunk, sajnos nem sok lehetőségünk maradt...

Britney Spears-nek sem sikerült sajnos jó hajhosszabbítót találni...

Sokan kérdezitek, hogy melyik a legjobb megoldás hosszabbításra?...

Én első felrakásra mindenkinek olyan technikát ajánlok, amit könnyű leszedni, ha bármi probléma adódna. A hőillesztés, ami a legelterjedtebb, nem ebbe a kategóriába tartozik. Ha nem szakember kezébe kerültök, egy rosszul sikerült gyantás, keratinos rossz felrakást, van, hogy frissen lerobbantani se lehet saját hajveszteség nélkül.

Ha mindenáron ragaszkodsz hajhosszabbításhoz, elsőre érdemes próba tincseket felhelyezni. Sokan sajnos ezt sem szokták javasolni…

Milyen negatív dolgok derülhetnek ki ilyenkor? (pár példa..)

  • allergiás reakció, viszketés, kipirosodás 
  • kellemetlen, feszítő érzés a tincsnél, ha nagyon tőre rakják 
  • hanyagul,rosszul tincsezett-felsodort hajnál a tincsekből hullik a póthaj
  • kevés saját elszeparált hajra, ha kelleténél nagyobb póttincset tesznek, sajnos láthatjuk kifordulni hajhagymástól a saját hajtövünket

A hőillesztést végzik a legtöbben, mert talán az a legtermészetesebb hatású és könnyű elsajátítani barbár szinten is. Láthatóan egyszerűségében rejlik a legnagyobb veszélye. Ha mindenképp ezt a technikát választottátok, olyannal csináltassátok, aki sok valós referenciával rendelkezik. Vannak illesztési képei, ahol látszik a precíz elszeparálás és sorkövetés, esetleg nehezebb hozzá bekerülni időpontra, és lehetőleg kis tincsekben dolgozik. Érdemes behúzni a képeit google képkeresőbe, sajnos sokan más munkáit használják referencia képeknek.

A varrást is gyönyörűen meg lehet csinálni, nem egyről nem mondtam meg, hogy póthaj, persze mindig kiderült, hogy szaki csinálta….

Hozzám sok vékony szálú, "baba" hajú lány jön magyar hajért, nekik mindig kis tincseket javasolok még a magyar hajból is. Az ilyen hajú lányok nyugodtan menjenek vissza megnézetni pár nap után a tincseket. Ha még mindig húz, vagy kipirosodik a fejbőr az illesztés körül az nem mindig természetes, még ha sokan ezt is mondják (ilyenkor ki lehet kérni más véleményét is)… Főleg a nyaknál az alsó sorokat és a fül környéki részt terhelik meg sokan, és azok tépődnek ki a leghamarabb ha kevés hajat szeparálnak le a póttincseknek.

homelink_com_1.png

Az olcsó hajat és hosszabbítást keresők a legveszélyeztetettebb réteg, sok a kiszolgálójuk és sokszor megelégednek egy keresőbe beírt hajhosszabbító akárki képeivel és egy-két munkájával a facebook-on. Majd az olcsó árat látva megvonják a vállukat, hogy kezdésnek jó lesz. Soknak ott van a nevében a hajhosszabbító jelző. A legtöbb ilyen tőlem kérdezi hány db kristály van a keratinban és az hány tincsre elég és hányat tegyen stb… Okleveles is!!! (Az okleveles hajhosszabbítás és csak a fodrász csináljon hosszabbítást egy külön blogot érdemel majd..)

Vigyázzunk a már egyre népszerűbb ”hajkereskedelem” és társai jelzőkkel is! Itt is érdemes figyelni a hajakról feltett képeket, sokan más kereskedők képeivel hirdetnek, ezeket is érdemes figyelni. Még a helyesírást is a figyelendők közé sorolnám, bár akiknek nem szúrja a szemét a számomra hidegrázós egy bés "hajhosszabító", azoknak a "mien-mijen" és társai sem okoznak majd esszenciális elhatárolódást. :D

Természetesen nem szabad megfeledkezni az emberek személyiségéről sem. Mindenkinek van kritikusa, konkurenciája, hol jogos, hol nem, még a jóknak is, mert ők dolgoznak folyamatosan. Azon vevőkről sem, akik a megfelelő tájékoztatások után sem képesek és hajlandók kezelni-ápolni póthajukat. A hajhosszabbítást és póthajat egy kifizetett szolgáltatásnak vesznek, amit majd az elhanyagolást követően akarnak később rendberakatni. 

Szép napot és sok szép hajat, hosszabbítást kívánok nektek, abból is van sok, nem csak ezekből a borzalmakból! Nemsokára új témával jelentkezem :)

Nadabán Csaba

www.nadabanhair.com

Sziasztok!

komment
2018. március 23. 14:27 - NadabánHair póthaj tanácsok

#europeanhair #nadabánhair #slavichair #wigmaker #wigmakers #hairextensions #hairextension #wig #wigs #kosherhair #realnaturalhairs #nadaban #freshlycut #notpainted #virginhair #európaihaj #magyarhaj

29403162_1679781695441375_6895660875235983360_n.jpg_640x640

nadabanhair készítette ezt a képet.

komment
2016. december 15. 16:40 - NadabánHair póthaj tanácsok

Remy vagy nem remy póthaj, ez itt a kérdés!

Ázsiából is egyre nehezebb minőségi póthajat beszerezni.....

2564_2979668_380_bef13ec90bd69975f715f944141b9052.jpg

Ázsia több részéről rendeltem már hajakat. Kínából több helyről. Indiából szintén. Indonéz, thaiföldi, vietnámi, orosz (világos) és brazil hajat is sikerült tapiznom, megvizsgálnom. A külföldi, világjáró nagy hajkereskedők szeretnek dicsekedni nehezen megtalált minőségi hajaikkal, így mindig kérem, hozzanak nekem a kedvenc hajukból. Mutassák meg, mi nekik az igazi minőség, ha már szép és igen ritka hajakért jön hozzám, szeretem látni, mi az amit ő keres.

A póthajak és hajhosszabbítás napjainkban egyre több helyen elérhetőek. Folyamatosan nő az igény, mint a hajvásárlás és hajhosszabbítás terén. Bővülnek a felrakási technikák és velük együtt a póthaj választék is. Egyre többféle hajat lehet már kapni előre feldolgozva, készen, különböző technikákhoz. Sajnos ez a megemelkedett igény nem párosul minőségi javulással, sőt! A minőségi szűz hajak fogynak és a technika fejlődésével, gépesítve, vegykezeléssel képesek a gyenge minőségű hajból is, egy selymes, puha hajat ”varázsolni”, merev, vastag szálú hajból, vékony szálú hajat csinálni, egyenes hajból ceruza göndör hajat készíteni. Már a fordult szálas hajat is úgy dolgozzák fel, hogy több mosást is képesek kibírni, minimális gubancolódás nélkül.

Persze, ahogy kopik a szilikon réteg a hajról, úgy lesz egyre kezelhetetlenebb, szárazabb, töredezettebb a póthaj. Ha kell, felhasználják az egész periódusos rendszert, de a hajnak mennie kell és el kell használódnia. 3-6 hónap már kimagasló az ilyen hajaknál. Ezeket hívják remy hajaknak, azaz már feldolgozott hajaknak. Persze ezen belül is vannak minőségi kategóriák, ki lehet fogni jobbakat…. 

Szinte mindenütt azt lehet olvasni, hogy a remy haj elnevezés a haj egy szálirányára utal, azaz a hajszálak úgy vannak egy copfba fogva, ahogy a fejen. A hajhagymáktól kezdődően a haj végéig-aljáig, egy irányban van minden hajszál. Ha ez nem így van és akár egy hajszál is meg van fordulva, az nedvesség, mosás hatására felfele tekeredik, ”ugrik”, a gumírozás vagy illesztés irányába. Ezt hívják fordult szálnak, és már egy kevés mennyiség is, ha az el van keverve a hajban, képes egy csomóba rántani az egész hajat.

Ha nézegeted a világ legnagyobb videó megosztóját, ott több olyan videót találsz, ahol a kereskedő egy vödörben, samponos vízben mossa a hajat, jó erőteljesen dörzsölgeti, kiöblíti és utána gond nélkül, akadás mentesen belefésül a hajba.

Íme: a videóban egy 1 méteres gépi tresszelésű ázsiai hajat láttok.

Na itt már sokan meg is vannak győzve, hogy az a haj remy, nem kócolódott össze és hú de prémium minőség ettől. Részben igazuk van, mert ez már valóban valami, a rengeteg rossz minőségű hajakhoz képest amikbe már az első dörzsölés után beletörne a fésű foga. Más részről ez meg olyan, mint amikor a nagy kedvenc David Copperfield ”eltüntet” egy elefántot a közönség szemei elől.

Azért, mert a vödrös téma működik, még lehet egy vegykezelt haj, amit már lekezeltek és ezért nem kócolódik, vagy csak simán nem fordult szálas, de nem lehet szőkíteni stb.. Fontos még megjegyezni, hogy amikor teszteljük egy haj szálirányát, akkor a mosási procedúra után félre kell tenni minimum 30 percre. Kevés fordult szál esetén lassabban tekeredik felfele a haj és nem észlelhető rögtön a mosás közben semmi csak utána.

A LÉNYEG, hogy legtöbb esetben a remy elnevezés már egy feldolgozott hajra vonatkozik, ami jó esetben szálirányos. Rossz esetben egy vastag szálú hajból levékonyított, ”szilikon” réteggel bevont  ”remy” hajat kaphatsz.

Ezen a videón hajakat ellenőriznek, és veszik ki a fordult szálas részeket....

Összesítve egy haj igazi minősége mindig mosás után derül ki. Én nem véletlenül mosom minimum kétszer a megvásárolt hajaimat, még ha előttem is vágják le, akkor is. Mosás és száradás után egy minőségi, hidratált hajnál a vevőnek struktúrára és tapintásra nem szabad nagymértékű minőségi különbséget érzékelnie az eredeti állapothoz képest!

Én a garancia levelemben kimondottan ajánlom a póthaj megmosását és engedélyezem egy maximum 2 gramm tincsen való próbaszőkítését az eredeti gumírozásom meghagyásával. A próba mosás és próba szőkítés megvédi a vásárlót, hogy probléma esetén a kereskedő és hajhosszabbító egymásra mutogasson. Fontos, hogy ez nálam van és működik így, máshol vett hajnál érdemes erre rákérdezni, hogy mosással elveszik-e a garancia, ha még nem volt feltéve a haj, és eredeti gumizásával ellenőriznénk ezt.

A vásárlók már félnek rendelni drágább, minőségi hajakból, a sok rossz tapasztalatot hallva, látva, és sajnos átélve.

Az eredeti, festetlen, minőségi hajaknak minden szempontból meg kell felelniük egy saját hajtól elvárt minőségi kritériumoknak. Könnyen kezelhetőek, fésülhetőek, vasalhatóak, szőkíthetőek, festhetőek, száríthatóak. Természetesen ugyan ez igaz az ázsiai hajainkra is! Rengeteg probléma adódik a fordult szálas vagy gyenge minőségű, vegykezelt hajak felhelyezését követően. Egy ilyen haj és persze minden vásárolt póthaj megmosása, felhelyezés előtt, rengeteg kellemetlenségtől kímélheti meg a vásárlót, ha nem biztos a póthaj minőségében . Persze ha ezt a garancia lehetővé teszi. Ha nem, akkor is megspórolhat valaki egy hőillesztéses technika több órás felhelyezését majd frissen fájó leszedését egy rossz haj miatt.

Akkor jártok a legjobban, ha sikerül natúr, szűz hajat vennetek, amihez még nem nyúlt senki. Itthon szűz, feldolgozatlan hajak beszerzésére rajtunk kívül nagyon kevesen fektetnek energiát. Nehéz őket megtalálni és az áruk is magasabb, mint egy bárhonnan rendelhető "remy" póthaj ára.

Legközelebb a hajhosszabbítás veszélyeiről írok.

Ha hasznosnak találtad az írásom, kérlek oszd meg ismerőseiddel :)

 

 

komment
NadabánHair hajkereskedés